Daten op latere leeftijd

Als je 50 bent is daten niet meer zo gemakkelijk en toch is het leuk als je weer gewoon kan daten met mensen van je leeftijd. Ik heb een aantal dingen geleerd tijdens mijn meer dan 50 jaar dating ervaring, en heb een aantal van die lessen gebruikt als hulp voor anderen die net als mij naarstig op zoek zijn. De leeftijd maakt dan niet uit. Maar ook het geslacht niet. Mannen en vrouwen hebben behoefte aan daten al zijn ze de 50 al gepasseerd. Geen wonder dat er zo veel senioren dating websites zijn.

Vijf jaar lang heb ik geen date gehad, Niet één. Ik was bezig met het de opvoeding van mijn prachtige kinderen (het beste wat ik ooit heb gedaan) en dus echt alleen daarop gericht. Toen ik eindelijk begon te daten omdat ik voelde dat de leeftijd van 16 en 13 de kinderen oud genoeg waren om hun weg te gaan, Ben ik gestart met een teen in het water. Ik was heel snel verloofd en woonde met samen met mijn ex voor een jaar. Het werkte niet simpel weg omdat we te gescheiden levens hadden en eigen ideen.

Na de verloving verbrak, ben ik me weer gaan storten op daten. Senioren dating brengt hierbij uitkomst. Sindsdien heb ik een vijf jaar durende relatie gehad en een handvol van kortere relaties. Ik praat veel met mijn over-50 vrienden. Dat is zo’n beetje de norm. Ik ben in mijn vrienden kring de enige die nog geen vaste relatie heeft, maar maak me niet zoveel druk erom. Als een alleenstaande vader, en dan bedoel ik echt een alleenstaande vader – geen kinderbijslag, geen au pairs, niks, kan ik oprecht meeleven met oudere vrouwen die het gevoel hebben dat het roeien van de boot alleen. Ik heb daarom ook een ander soort respect voor alleenstaande moeders. Ik weet wat het is om kinderen alleen opvoeden, ik weet dat deze vrouwen professionele leven en vriendschappen en sociale en financiële voordelen die anderen hebben genoten hebben opgeofferd voor hun kinderen, want ook ik deed dat.

Maar nu de kinderen weer wat ouder zijn, werd het ook voor mij tijd om weer de draad op te pakken. Ik sloot me aan bij verschillende sexdating websites en al gauw vond ik mijn draai. Ik ontmoette een paar leuke dames van boven de 50 en sprak met een paar van ze af.

Daten op latere leeftijd

Sommige afspraakjes eindigde in de slaap kamer anderen waren al op de eerste date een misser. Maar de dates die ik met Jane had die kan ik toch nooit vergeten, geen wonder dat wij nu 6 jaar verder nog steeds een Lat Relatie hebben. Het begon allemaal heel simpel. Ik ontmoete haar op een van de sexdating websites voor 50 plussers. Ze benaderde me, ze was in de eerste instantie helemaal niet de type die ik voor ogen had. Maar naar mate ik vaker met haar sprak hoe meer ik begon te wennen aan haar en hoe graag ik haar wilde zien. We spraken af dat we een date zouden wagen. We hadden beide onze portie gebroken hart achter de rug, dus wisten beide wat kon gebeuren.

Maar het ergste dat wij zo vreesde gebeurde niet, in tegendeel werd elke dag weer een nieuwe en leuke dag voor ons en we hadden het wel altijd naar ons zin. Onze eerste keer was ook zo een die niet meer te vergeten was, het was heerlijk en bevredigend tegelijk, ik had er echt van genoten, de manier waarop ze me lekker verwende, de manier waarop ik daarna volgde om haar te verwennen. Wat we samen allemaal deden en hoe heerlijk het aanvoelde.

Ik kan me die ene dag nog herinneren, ze belde me op en vroeg me haar te ontmoeten, ze gaf me toen een adres op. Op het adres aangekomen bleek het een motel te zijn, ik was verbaasd en verasst tegelijk, want ik had het niet verwacht. Ik belde haar op en vertelde haar waar ik was, ze zei dat ik kamer 302 moest hebben, ik ging naar die kamer en belde aan, ze maakte open in een lingerie setje met netkousjes. Ik kreeg direct een stijve bij het zien van haar lekker lijf. Ze trok me aan mijn das naar binnen, ze had alle lichten op schermering gezet en duwde me op het bed. Met haar ene hoge hak ging op het bed ging ze voor me staan en vroeg me wat ik van haar kleding vond. Ik kon geen woord uitbrengen, maar ze zag de verlangen in mijn ogen. Ze pakte mijn hand en begeleide die naar haar borsten en zei tegen me vandaag mag je alles doen dat je wil met me. En geloof me het werd een nacht die ik nooit meer ben vergeten. Jane en ik hebben nadien nog veel van deze dates gehad, op een gegeven moment werd onze relatie serieus en zaten we met het dillema dat we of samen zouden wonen of onze eigen huis hielden, Ik had een koop woning en wilde die niet van de hand en ook zij wilde haar huis graag houden, dus kozen we voor om apart te blijven en in de weekenden om de beurt te logeren bij elkaar. We zijn nu 6 jaar verder en het werkt allemaal prima voor ons, dus we houden het voor nu even zo.

50 plussers

Vaak worden 50 plussers die single zijn verondersteld om bij elkaar te wonen. Maar waarom? Bij Mij en Jane heeft het gewoon goed gewerkt om zo te blijven en we hebben tot nu toe geen enkel probleem ermee gehad. Immers, had de overgrote meerderheid van de mannen en vrouwen boven de 50 een langdurige huwelijk of relatie waarbij ze samenwoonden en toch op de klippen is gelopen. Dus als je nou wel of niet samen woont is een beetje persoonlijke keus en niet de keus van anderen. Daten op latere leeftijd brengt inzichten.

Mensen boven de 50 hebben ook behoefte aan prive-tijd, maar zijn verbijsterd door het concept dat iemand niet apart zou willen wonen, Jane en ik zetten onszelf dan als voorbeeld en geven ook aan wat de voor en nadelen zijn. Ik vind onze relatie geweldig, de kinderen hebben er vrede mee, en omdat ze nog inwonen bij mij is het voor hun ook gezonder om niet constant een stiefmoeder in huis te hebben die op elke tel van ze let. We zijn allemaal one big happy family en als het aan mij en Jane ligt dan gaan we nog zeker tot het einde zo door, want we vinden bevrediging in deze relatie en dat is belangrijk. Daten op latere leeftijd is zo gek nog niet, is mijn conclusie.

Een reactie

  • Dedicated server

    Liefde kent geen leeftijd, maar toch kunnen oudere singles het gevoel hebben dat zij te oud zijn om te daten. 50-plus dating wordt echter een steeds populairder fenomeen. Er zijn zelfs vele voordelen wanneer je op latere leeftijd een nieuwe partner zoekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *